Blogi

Aloita tästä
22.09.2013 14:34
Rane

Blogeissa, joissa oli useampia blogikirjoituksia, havaittiin selvää hidastelua. Tämä on nyt korjattu ja blogit latautuvat huomattavasti nopeammin.

03.02.2013 12:56
Rane

Palvelimen päivityksestä aiheutuneita ongelmia nimipalvelimella, joten kotisivut ja sähköpostit eivät tällä hetkellä toimi kunnolla. Asia selvitetään parhaillaan.

01.02.2013 07:06
Rane

Yön aikana vaihdettiin palvelin tehokkaampaan ja samalla siirrettiin uuteen palvelintilaan Suomen. Siirto onnistui hyvin, eikä suurempi ongelmia tullut vastaan. Jos jokin ei toimi kuten ennen, niin laittakkaa sähköpostia niin tutkitaan asiaa. Nyt muutamaksi tunniksi nukkumaan.

28.01.2013 02:40
Rane

Siirrämme tämän viikon aikana kotisivut uudelle tehokkaammalle palvelimmelle. Vanha palvelin sijaitsi Saksalaisessa palvelintilassa ja nyt siirrämme ne Suomalaiseen palvelintilaan Ulvilaan. Palvelintila on rakenneetu 2011 puolustusvoimien entiseen peruskallioon louhittuun luolastoon.

Siirto tehdään yöaikaan, jotta mahdollisista katkoksista olisi mahdollisimman vähän haittaa. Siirto tulee tapahtumaan todennäköisesti keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

14.01.2013 18:01
Rane

Nimipalvelimen päivityksen vuoksi osassa kotisivussa oli tänään odottamattomia katkoksia. Nyt kaikki on taas kunnossa, mutta pieniä katkosksia saattaa vielä esiintyä, kunnes tiedot päivittyvät kaikille.

Pyydän anteeksi odottamattomia katkoksia.

Näytä kaikki
01.01.2013 01:55
Rane

Kiitos kaikille kuluneesta vuodesta ja hyvää vuotta 2013 kaikille lähes tasapuolisesti. Vuonna 2013 tuodaan jotain uutta myös kotisivurintamalla. Siitä lähiviikkoina lisää tietoa. 

Nyt vuoden vaihteessa myös alv nousi 23:sta 24 prosenttiin. Hintoja emme tuon takia nosta vaan tiputamme alvitonta hintaa. Jatkossa siis kotisivut maksavat edelleen 25 euroa kuukaudessa ja nyt hinta sisältää alvia 24%.

16.12.2012 23:18
Rane

Kotisivuttoman asiat löytyy jatkossa omasta Twitter-tilistäni erillisen Kotisivuton-tilin sijaan. Jos siis twitteriä käytät niin kannattaa seurata, niin saat tietoa uusista asioista sitä kautta. Myös jos palvelimelle tulee joskus jotain vikaa, eikä Kotisivuton.fi sivuistolle pääse, niin Twitterin kautta voi tilannetta seurata. Myös nämä blogipäivityksen tulevat myös sinne näkyvlle, joten ei tarvitse blogia erikseen seurata.

Seuraa Twitterissä: https://twitter.com/RaneAhonen

08.12.2012 16:54
Rane

Sähköpostipalvelumme ovat toimineet tähän asti Google Appsilla. Nyt Google on lopettanu ilmaisversion tarjoamisen Google Appsista, joten uusia tunnuksia sinne ei voi enää ilmaiseksi luoda. Vanhat asiakkaat voivat kuitenkin jatkaa normaalisti ilmaisen Google Appsin käyttöä, joten heille ei tästä ole vaikutusta.

Pohdimme parhaillaan miten jatkossa toimimme sähköpostien kanssa. Google Appsista on mahdollista käyttää maksullista versiota, mutta se maksaa sähköpostilaatikolta 4 euroa kuukaudessa. Haluan pitää kotisivujen hinnoittelun mahdollisimman yksinkertaisena, joten tuollaisia lisämaksuja en haluaisi asiakkaille. Toistaiseksi kotisivujen mukana ei tarjota sähköpostiosoitteita.

20.06.2012 13:03
Rane

Palvelin oli hetken alhaalla ja kotisivuille ei päässyt. Nyt sivut toimivat taas normaalisti. Pyydän anteeksi katkosta.

EDIT: Ongelmat jatkuivat vielä nyt illalla, mutta pitäisivät olla nyt selvitetty. Vieraskirjan ja blogin kommentit eivät toimineet, mutta ovat nyt myös toiminnassa. 

12.05.2012 01:32
Rane

Tiedostojen lähetystä on selkeytetty ja ilmoitus puuttuvasta Flash -laajennoksesta on lisätty tiedoston lähetys kohtiin. Tiedostolistaa on myös tiivistetty entisestä.

25.04.2012 19:52
Rane

Tein optimointeja sivun muodostukseen, jolla on saatiin sivun latausaikaa lyhennettyä noin puoleen entisestä. Ennen sivun muodostaminen kesti keskimäärin 0,8 sekuntia ja nyt se on saatu pudotettua 0,4 sekuntiin. Sivun nopeutta pyritään vielä lähiviikkojen aikana parantamaan ja erityisesti ylläpidollisia toimia voidaan vielä nopeuttaa varmasti.

Jos huomaatte sivuillanne jotain toimimatonta tai muuta vastaavaa, niin laittakaa ilmoitusta vaikka palautelomakkeen kautta.

25.04.2012 15:41
Rane

Muutaman päivän aikana joissakin tapauksissa tiedostojen lähetys kotisivuille ei ole onnistunut. Tämä virhe on nyt korjattu ja tiedostojen lähetyksen pitäisi taas toimia kunnolla.

Palvelimella muutettiin muutamia asetuksia, josta syystä se piti käynnistää uudelleen. Tästä syystä äsken oli muutaman minuutin katkos palvelimella. 

03.04.2012 18:30
Rane

Palvelimelle tehdään päivitystöitä ensi yönä, joten pieniä katkoksia voi yön aikana ilmaantua. Pahoittelen valmiiksi mahdollista haittaa.

11.03.2012 19:13
Rane

Jos epähuomiossa olet poistanut sivulta tekstiä tai muokkaus on muuten epäonnistunut, niin jatkossa tekstin voi palauttaa varmuuskopiosta edellisiin tallennuksiin. Tämä tapahtuu muokkaamalla sivua ja muokkauskentän yläkulmassa on linkki, josta voi valita haluamansa aiemmin tallennetun version sivusta.

palautus.gif

09.03.2012 18:20
Rane

Joillakin selaimilla vaivannut vika ulkoasun värityksen vaihdossa on nyt korjattu. Jos vielä ongelmia jollakin esiintyy, niin eikun yhteyttä ylläpitoon niin laitetaan kuntoon.

07.03.2012 18:04
Rane

Uusi ulkoasu lisätty valikoimaan. Tässä ulkoasussa on uusia ideoita, joita muissa ulkoasuissa ei vielä ole käytetty. Ulkoasussa on pudotusvalikko, josta voi selata monimutkaisempiakin valikoita. Etusivulla on ulkoasun muokkaksesta vaihdettava kuva, joka siirtyy piiloon muilla sisältösivuilla. Blogi- ja vieraskirjaominaisuuteen on myös tässä panostettu ja ne näyttävätkin eriltä kuin muissa ulkoasuissa.

preview3.jpg

15.01.2012 15:20
Rane

Kaikki tähän blogiin kirjoitettavat jutut menee nyt myös automaattisesti Facebookkin ja Twitteriin. Jos haluaa pysyä ajantasalla Kotisivuttoman tekemisissä, niin voi nyt siis myös noita kautta seurata tilannetta.

Tykkää meistä Facebookissa tai seuraa meitä Twitterissä.

10.01.2012 19:53
Rane

Päivitimme yrityksemme kotisivujen ulkoasua vähän nykyaikaisemmaksi. Nämäkin sivut ovat tietysti tehty Kotisivuton.fi -palvelulla, joten ulkoasun päivitys ei ollut mikään iso homma.

Tutustu: Wisio.fi

13.09.2011 19:18
Rane

Tänään on lisätty valikoimaan muutama uusi ulkoasu, joita saa vapaasti käyttää.  Lue lisää

07.09.2011 20:24
Rane

Sisältön muokkaussivun lataukseen saattoi mennä aiemmin yli kymmenen sekuntia. Nyt tehtyjen optimointien ansiosta sivu latautuu alle sekunnissa. Tietysti tähän vaikuttaa myös nettiyhteytesi nopeus.

07.09.2011 20:21
Rane

Lomakkeiden lähetyksessä sähköpostiin on ollut välillä pientä ongelmaa. Lähetystekniikkaa on nyt hieman muutettu, joten lomakkeet pitäisi tulla varmemmin perille asti. Tämän lisäksi olemme ottaneet käyttöön myös mahdollisuuden lukea lähetetyt lomakkeet kotisivujen ylläpitopuolen kautta, joten vaikka sähköpostissa olisi ongelmia, niin ne löytyvät varmasti ainakin täältä. Halutessasi lukea lomakkeella lähetettyjä viestejä kirjaudu kotisivujesi ylläpitoon ja muokkaa haluamaasi lomaketta. Viestit löytyvät muokkauskentän alapuolelta.

06.09.2011 17:23
Rane

Yksi palvelintilojen pääreitittimistä on vioittunut ja liikennettä ohjataan toisille reitittimille kunnes ongelma on korjattu. Tämä hidastaa yhteyksiä tällä hetkellä, mutta nopeus paranee asteittain kun liikenne on saatu tasaisesti jaettua muille reitittimille.

14.08.2011 21:43
Rane

Vanhat Internet Explorerit tuottavat kotisivujen tekijöille paljon harmaita hiuksia, mutta onneksi niiden käyttöaste on pudonnut Suomessa lähes olemattomiin. Kotisivujen muokkauksessa emme enää tue näitä vanhempia IE-selaimia 7 alaspäin, mutta vierailijoille näkyvät kotisivut vielä pyritään pitämään näilläkin toimivina.

Paransimme juuri kuvagallerian toimivuutta vanhoilla selaimilla, joten nyt myös kuvagalleriat näyttävät järkevältä vanhojen selaimien käyttäjille. Jos kuvagalleriassa tai muualla löytyy vielä korjattavaa, niin ilmoitusta vain meille asiakaspalveluun, niin yritetään hoitaa hommat kuntoon.

28.06.2011 14:50
Rane

Google oli muuttanut Google Appsin käyttöönottoa hieman, joten vanhat ohjeet eivät suoraan toimineet. Ohjeet on nyt päivitetty, joten sähköpostiosoitteiden käyttöönotto sujuu taas ohjeita seuraamalla. Toki voimme tehdä sähköpostien käyttöönoton myös asiakkaan puolesta, ellei asiakas itse sitä halua tehdä.

Ohjeet löytyvät kohdasta: Asetukset -> Sähköpostiosoitteet

20.06.2011 15:01
Rane

Ulkoasun värin vaihto on tehty entistä helpommaksi. Nyt jokainen väri on erikseen nimetty, joten väreistä saa heti paremmin käsityksen mitä se muuttaa. Tämä tulee uusille käyttäjille automaattisesti voimaan ja vanhoille kun he vaihtavat ulkoasun uuteen. Samalla lisättiin yksi uusi ulkoasu, jota saa vapaasti käyttää.

Favicon eli suosikki-ikoni on nyt mahdollista lisätä omiin kotisivuihin suoraan perusasetuksista. Favicon on siis tuo mm. selaimen osoitinrivillä oleva pieni kuvake. Meillä on esimerkiksi käytössä tuo sininen hymiö siinä.

01.06.2011 22:21
Rane

Muutaman viime viikon aikana palveluun on tehty pieniä käyttöämukavuutta lisääviä päivityksiä, sekä enemmän päivityksiä konepellin alle, joita loppukäyttäjä ei edes huomaa. Nyt perusasetuksista voi vaihtaa kotisivujen etusivun, johon tullaan ensimmäisenä kun kotisivuille saavutaan. Ennen tämä löytyi vain kieliasetuksita, mutta nyt siis molemmista voi tätä säätää. Kirjautumiseen tehtiin pieni korjaus. Nyt kun kirjautuu sisälle, niin se jatkaa samasta sivusta josta kirjautuminen tehtiin, eikä siirry automaattisesti etusivulle. Tämä nopeuttaa satunnaisten muutosten tekemistä sivulla.

Lisäsimme blogi- ja vieraskirjaviesteille roskapostisuodattimen, mutta jos vielä tulee roskaposteja läpi, niin ilmoita ihmeessä meille. Viesteissä olevat www-osoitteet muuttuu nyt automaattisesti linkeiksi. Olemme myös aloittaneet vanhojen asiakkaidemme kotisivujen siirron uusimpaan versioon. Jos haluat että kotisivusi siirretään heti uusimpaan versioon, niin laita vain pyyntöä sähköpostilla.

PS. Olemme nyt myös Facebookin lisäksi Twitterissä

20.04.2011 13:32
Rane

Sisältösivun rakennetta voi vaihtaa yksisarakkaisesta kaksisarakkaiseen helpoiten taulukon avulla. Toiseen sarakkeeseen voit sijoittaa sivun varsinaisen sisältötekstin ja toiseen vaikka yhteystiedot tai muuta vastaavaan. Lue lisää

05.04.2011 13:57
Rane

Kotisivuton.fi julkaistiin 1.4. kaikkien nähtäville, mutta eipä sitä monikaan vielä ole nähnyt kun tietoa ei aiheesta missään ollut. Nyt aloitamme tiedonlevitystalkoot, joten eiköhän niitä kävijöitä, kokeilijoita ja käyttäjiä ala kohta tulemaan. Into on kova, kun vihdoin tulee oikeita ihmisiä palvelua kokeilemaan.

Ole mukana talkoissa ja tykkää meistä Facebookissa!

24.03.2011 20:39
Rane

Vielä viikon verran viimeisiä tarkistuksia ja sitten Kotisivuton.fi julkaistaan. Julkaisupäivä sattuu sopivasti aprillipäivään 1.4.2011.

Viime viikoilla tehtiin vielä palvelimen vaihto lopulliseen. Palvelimesta pitää huolta Scene Groupin osaava henkilökunta. Puhtia palvelimesta löytyy varmasti riittävästi ja tarpeen tullen sitä saadaan nopeasti lisää. Päivittäiset varmuuskopiot on myös hoidettu ongelmien varalta.

24.02.2011 03:31
Rane

Palvelu on ollut periaattessa valmis jo monta kuukautta. Kuten jokainen tuotekehittelijä tietää, niin "periaatteessa valmis" tarkoittaa samaa kuin keskeneräinen. Viimeiset kuukaudet ovat olleet kovaa testailua ja bugimetsastystä. Nyt on alkanut virheet vähenemään ja päivittäin ei enää löydy kuin muutamia korjattavia asioita.

Helmikuun loppuun ei ihan valmiiksi ehditä, kun viime viikkokin tuli sairasteltua ja kerättyä voimia. Maaliskuun aikana kuitenkin tullaan palvelu julkaisemaan kaiken kansan käyttöön. Vähän jännittää Lue lisää

14.01.2011 08:05
Rane

Kohta on kaksi vuotta siitä kun aloitin tekemään tätä Kotisivuton.fi -palvelua. Valmistuminen on venynyt yli vuodella siitä mikä alunperin oli tavoitteena. Kaikkea sitä on matkalla ehtinyt tapahtumaan ja epäusko on välillä meinannut viedä miestä. Totta puhuakseni en muista oikein mihin se aika on huvennut, mutta muutama asia on jäänyt mieleen.

Palvelun etusivusta näyttää löytyvän 14 erillaista versiota, joita on matkan aikana tullut tehtyä ja hylättyä. Voi olla että enemmänkin, mutta nämä on jäänyt koneelle talteen. Voin vain kuvitella niitä tuntimääriä mitä noidenkin tekemiseen on mennyt. Ylläpitopuolen käyttöliittymäkin on tullut Lue lisää

 

Arkisto

Tilaa RSS

 

Tavoitteemme

Tavoitteenamme on tehdä maailman helpoin kotisivupalvelu, jonka avulla ihan kuka tahansa voisi tehdä itselleen kotisivut. Jos joku meidän mielipidettä kysyy, niin se tavoite on jo toteutunut. Nyt jatketaan kehitystä, jotta ollaan tässä asemassa vielä ensi vuonnakin.

Sana meistä

Kotisivuton.fi palvelun on työstänyt innokas nettipulju Wisio Bros Oy yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa.

Vuoden 2013 lopussa MMD Networks Oy osti palvelun, ja tavoitteena on edelleen jatkaa Wisio Brosin hyvää työtä.