Blogi

Aloita tästä
Tuleeko tästä sittenkin valmista?
14.01.2011 08:05
Rane

Kohta on kaksi vuotta siitä kun aloitin tekemään tätä Kotisivuton.fi -palvelua. Valmistuminen on venynyt yli vuodella siitä mikä alunperin oli tavoitteena. Kaikkea sitä on matkalla ehtinyt tapahtumaan ja epäusko on välillä meinannut viedä miestä. Totta puhuakseni en muista oikein mihin se aika on huvennut, mutta muutama asia on jäänyt mieleen.

Palvelun etusivusta näyttää löytyvän 14 erillaista versiota, joita on matkan aikana tullut tehtyä ja hylättyä. Voi olla että enemmänkin, mutta nämä on jäänyt koneelle talteen. Voin vain kuvitella niitä tuntimääriä mitä noidenkin tekemiseen on mennyt. Ylläpitopuolen käyttöliittymäkin on tullut vaihdettua ainakin viisi kertaa, joten tämän lopullisen version muodostuminen on vaatinut useita epäonnistumisia.

Tavoitteena oli tehdä palvelusta mahdollisimmat yksinkertainen loppukäyttäjälle. Tämä saattaa ensin kuulostaa siltä, että palvelu olisi yksinkertaisempi ja nopeampi näin tehdä. Useassa tapauksessa kuitenkin tein ensin sen monimutkaisemman version ja siitä lähdin tekemään päätöksiä käyttäjän puolesta, jotta saisin palvelusta karsittua kaiken epäoleellisen.

Tauko tekee hyvää 

Muutamaan otteeseen on inspiraatio ollut niin pahasti haussa, että olen joutunut pitämään useamman kuukauden taukoa koodaamisesta. Viime keväänä päätin pitää pidemmän tauon ja siitä syytä hankin ison pakettiauton. Rakensin autoon asumistilat ja lähdin ajelemaan kavereiden kanssa Lappiin ja sieltä Ruotsiin. Kaverit jäi Tukholmaan ja itse jatkoin matkaa Tanskaan, Saksaan, Hollantiin, Puolaan, Liettuaan, Latviaan ja Viroon. Täältä sitten kotiin pariksi päivää ja matka jatkui vielä Norjaan kalastamaan. Reissun jälkeen olikin latautunut olo ja koodaus maistui taas.

Hankin uuden toimiston, jossa pääsin kunnolla työskentelemään. Hommaa tässä vaiheessa oli vielä paljon jäljellä, mutta idea oli kirkkaana mielessä, joten siitä oli hyvä lähteä taas liikkeelle. Nyt on puolivuotta tullut täällä toimistolla työskenneltyä ja loppu alkaa vihdoin näkyä. Kotisivuton.fi päästään julkaismaan muutaman kuukauden sisään. Vielä hurjasti testailua, jotta kaikki toimii sitten kun te lukijat aloitatte tekemään kotisivujanne.

Kello on nyt 8 aamulla ja takana on lähes 20 tunnin työpäivä. Nyt on aika painua nukkumaan toimiston sohvalle ja vielä huomenna yksi työpäivä ennen viikonlopun viettoa. Ettei tästä ekasta blogikirjoituksesta tulisi ihan väärä kuva, niin pitää kertoa, että suurin osa ajasta on kuitenkin ollut hauskaa ja olen saanut tehdä juuri sitä mitä haluan.

Lähetä kommentti

 

Arkisto

Tilaa RSS

 

Tavoitteemme

Tavoitteenamme on tehdä maailman helpoin kotisivupalvelu, jonka avulla ihan kuka tahansa voisi tehdä itselleen kotisivut. Jos joku meidän mielipidettä kysyy, niin se tavoite on jo toteutunut. Nyt jatketaan kehitystä, jotta ollaan tässä asemassa vielä ensi vuonnakin.

Sana meistä

Kotisivuton.fi palvelun on työstänyt innokas nettipulju Wisio Bros Oy yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa.

Vuoden 2013 lopussa MMD Networks Oy osti palvelun, ja tavoitteena on edelleen jatkaa Wisio Brosin hyvää työtä.